Workshops

Deze workshop vond plaats op 8 december 2015

Workshop: Leven en Loslaten

In deze workshop komt ‘loslaten’ aan bod.

U

Wat is ...

wat is loslaten eigenlijk?
herken je het bij jezelf?

U

Ervaring

welke verlieservaring ken jij in jouw leven?

U

Opbrengst

wat heeft jou die verlieservaring opgeleverd?

U

Vervolg

wat heb je met die opgedane ervaringen gedaan?

U

Toekomst

wat zou jij daar nog meer in willen betekenen voor anderen?

Durven Loslaten en Veranderen

Ik word mij ervan bewust dat ik steeds meer loslaat. Wat eerder belangrijk was, kan ineens niet meer belangrijk voor me zijn of nog nodig zijn. Hier werd ik me een tijd geleden nog bewuster van, toen ik noodgedwongen met mijn voet omhoog moest zitten. Op een moment dat de schilders weg waren en mijn beurt was om een aantal zaken weer op orde te maken.

Ik gaf mij vrij snel over, wat ik eerder niet kon op zo`n moment. Door los te laten merkte ik dat het een cadeau was. Het gaf mij ruimte. Ik had ruimte voor andere dingen, lezen, stil zijn en ik kon verder werken aan de nieuwe richting in mijn praktijk.

Ik laat los en durf te veranderen!

Er komt zoveel op ons af waar we steeds weer keuzes in moeten maken om de weg niet kwijt te raken. Als je je aandacht niet richt, ben je met van alles bezig en ontvang je niet echte voldoening in wat je doet. Dat kan ook niet, omdat je je niet verbindt, blijft het leeg en ervaar je stress.

In mijn praktijk moest ik daar ook waakzaam in blijven. Ik ben mij steeds meer gaan focussen en alle versnipperingen van mijn verschillende werkzaamheden vallen weg. Wat er overblijft is, de essentie van waar ik me echt verbonden mee voel.

Ik ben bij het proces van loslaten ook mijn angst tegen gekomen. Ja maar … als ik dat niet meer kan doen? En moet ik dan nee gaan zeggen als er een moeder belt die hulp nodig heeft voor haar kind? Ja, … Erna, als jij je wilt gaan inzetten voor waar jij je het meest mee verbindt, dan hoort loslaten erbij! Ik voelde de angst van het meisje van vroeger: als ik nee zeg, dan hoor ik er straks niet meer bij.

Het was zo fijn in mijn werk dat ik zoveel verschillende dingen mocht doen. Het gaf mij schijnbare vrijheid. Ik werkte een paar uur bij de ene en dan een paar uur bij de andere organisatie. En ik had mijn eigen praktijk. Ik was trots op mezelf dat ik alles zo goed kon combineren met een gezin erbij. Toch bereikte ik een grens en kreeg ik de behoefte aan bundelen, verdiepen en om de rest los te laten.

Een paar maand verder geeft het mij zoveel ruimte, dat ik me meer kan focussen, dat ik voor mijn missie ga.

Ga jij ook voor jou missie? Jouw dromen?

Geef je nu op voor een gratis inspiratiesessie via Skype! 

Jullie ervaringen

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met hokjes! Wanneer jij jouw ervaringen met hokjes wilt delen en mij wilt laten weten en eventueel anderen, door op schrift, beeldend, of door het opnemen van een filmpje, of op een andere creatieve wijze, krijg jij mijn volgende workshop op 10 november: ‘Hokjes en Etikettering’ gratis aangeboden