Workshops

Ik geef regelmatig workshops over verschillende onderwerpen van mijn vakgebied. De workshops geef ik in kleine groepen en zijn laagdrempelig door de bescheiden bijdrage die wordt gevraagd: slechts 10 euro.

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn workshops? Kijk dan regelmatig op deze pagina, volg mij op FaceBook of beter nog: abonneer je op mijn nieuwsbrief zodat je tijdig wordt geïnformeerd over de eerstvolgende workshop.

Behalve de workshops bied ik ook on-line trainingen en individuele programma’s aan.

De workshop is geweest 29 maart 2016

Workshop: Hoe ga ik om met stress?

In deze workshop: ervaringen met stress en hoe ga ik er mee om?

U

Ervaring

Welke ervaringen heb je met stress?
U

Wanneer

Wanneer heb je last van stress?
U

Remedie

Wat kun je doen om het te verminderen?
U

Anderen

Hoe ga je er mee om als de ander in de stress zit?
U

De praktijk

Hoe wil je dat aanpakken in de praktijk?

Hoe leer je omgaan met stress?

Regelmatig komen er mensen in de praktijk die last hebben van stress!
Volgens mij werd dat woord vroeger niet gebruikt, tenminste als kind kende ik het niet. Nu praten zelfs mijn dochters erover dat ze stress voelen. Het hoort helemaal bij deze tijd.

Naar mijn mening  is een van de redenen dat alles in een snel tempo gaat en dat er te weinig tijd voor ontspanning wordt genomen. De gevolgen zijn dan, dat mensen uiteindelijk gestrest raken en zal men een manier moeten vinden om hier mee om te gaan.
Een van mijn ervaringen met stress is, dat ik mijn minder mooie gevoelens onderdrukte, waardoor  ik dan teveel ging doen. Als ik mijn gevoelens niet voldoende de ruimte gaf of onbewust onderdrukte,  ging ik meer doen en zo was de cirkel rond. Ik stelde dan meestal ook te  hoge eisen aan het resultaat en dit verhoogde het stressgehalte!

Nu is dat voor mij anders. Ik heb momenten dat ik kort in de stress kan  schieten. Dat zijn bijvoorbeeld  momenten dat onvoorziene zaken bij elkaar komen. Het lukt mij soms  om er naar te kijken en  mij er niet mee te identificeren. Lang niet altijd hoor, vraag maar aan mijn dochters!

De oplossing is volgens mij om voldoende in het hier en nu te blijven en je bewust te blijven van je voelen, denken en handelen en voldoende ontspanning tussen de activiteiten door nemen.
Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Graag hoor ik ook jullie ervaringen tijdens de workshopavond.

Word Cloud 'Stress'

Jullie ervaringen

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met hokjes! Wanneer jij jouw ervaringen met hokjes wilt delen en mij wilt laten weten en eventueel anderen, door op schrift, beeldend, of door het opnemen van een filmpje, of op een andere creatieve wijze, krijg jij mijn volgende workshop gratis aangeboden