Workshops

Deze workshop was op 26 januari 2016

Workshop: de kracht van kwetsbaarheid

In deze workshop gaan dieper in op de kracht van kwetsbaarheid.

U

Kun je ...

Kun je kwetsbaar zijn en bij wie?

U

Afwijzing

Ken je ook de afwijzing?

U

Eigen kwetsbaarheid

Kun je zorgen voor je eigen kwetsbaarheid en hoe doe je dat?

U

Rendement

Wat heeft je het kwetsbaarzijn opgeleverd?

U

Toekomst

Ken je de kracht van kwetsbaarheid en zou je die nog meer willen ontdekken? Hoe kun je daarin wat betekenen voor anderen?

De kracht van kwetsbaarheid!

Vroeger zat mijn kwetsbaarheid verscholen achter, ik weet niet wat! Ik was mij er niet van bewust. Ik voelde mij verlegen, als iemand mij wat vroeg. Wanneer er teveel aandacht op mij gericht was, wilde ik het liefst weg kruipen. Wanneer ik een spreekbeurt moest houden, dan leerde ik het helemaal uit mijn hoofd. Als ik dan voor de klas stond, dan was ik de helft kwijt en ik vond het vreselijk om te voelen hoe de ogen op mij gericht was. Wat zullen ze van mij vinden? Ik had nooit het gevoel dat het goed was wat ik deed. Het was nooit genoeg of goed.  Een glimp van de tijd van vroeger Over hoe ik kwetsbaar ervaarde. Hoe ervaar ik dat nu en wat is er nodig, om mijn kwetsbaarheid te laten zien?

Ik kan mij nu laten zien zover ik mij daarvan bewust ben, met wat ik voel en ervaar. Waar ik eerst mezelf klein maakte, kan ik nu mijn kwetsbaarheid laten zien aan de ander. Nu maakt het mij meestal niet meer uit wat de ander er van vindt en welke gevolgen het heeft. Mijn ervaring is nu: ‘als ik mezelf niet laat zien, voel ik mij niet gelukkig’.
De weg om mijn kwetsbaarheid te laten zien, is een weg van vallen en opstaan. Daar heb ik de nodige ervaringen voor nodig om dat te mogen leren en dat proces blijft doorgaan. Jammer genoeg wordt het niet van kinds af aan ondersteunt. Het zou toch heel natuurlijk zijn dat je je kwetsbaarheid laat zien.

Waarom is het nu zo krachtig om je kwetsbaarheid te laten zien?
Je kiest niet meer voor je angst om je te verstoppen en om niet te leven. Je laat je werkelijk zien in wie je bent. Je kiest voor het leven door je vanuit je hart je te laten zien, daarom is kwetsbaarheid zo krachtig.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen? Hoe ga je om met je kwetsbaarheid?

 

Jullie ervaringen

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Wanneer jij jouw ervaringen wilt delen en mij wilt laten weten en eventueel anderen, door op schrift, beeldend, of door het opnemen van een filmpje, of op een andere creatieve wijze, krijg jij mijn volgende workshop gratis aangeboden.