De programma's

Nieuw aanbod

In januari 2018 start er weer een nieuwe groep ‘Volwaardig werken en leven vanuit je hart’.

In maart 2018 een nieuwe drie-maanden training, speciaal voor hulpverleners en ervaringswerkers-ervaringsdeskundigen, die gebruik willen maken van eigen ontwikkeling.
Je leert in de training om in verbinding te blijven met hoofd en hart zodat het meer resultaat oplevert voor cliënten en voor jezelf.

Er is regelmatig een presentatie- en inspiratiebijeenkomst. Dit kan ook op verzoek op locatie aangeboden worden.

Bent u hulpverlener? Kijk dan naar het aanbod op de pagina speciaal voor hulpverleners

Ik bied deze training aan door het inzetten van eigen ervaringsdeskundigheid in combinatie met mijn professionaliteit als creatief therapeut/coach/trainer.
Behalve de on-line trainingen bied ik ook individuele programma’s en workshops aan.
Vaak komen mijn cursussen en trainingen in aanmerking voor een vergoeding. Meer daarover lees je onder ‘Tarieven en vergoedigen’

Erkende therapie

Ik ben lid van:

Logo FVB
de beroepsvereniging FVB, Federatie Vaktherapeutische Beroepen en daarmee van
Logo NVBT
de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (lidnummer: 1738)

en van

Logo VVTT
Zelfstandig gevestigde vaktherapeuten Twente
Geestelijke GezondheidsZorg Oost Nederland
Geestelijke GezondheidsZorg Oost Nederland
Kleuren-Wijs
Kleuren Wijs
en tenslotte van de Coöperatie Zorgondernemers Twente
Logo Zorgondernemers
Atelier E is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08194003

Agenda 2017 – 2018 maandelijkse workshops

Volwaardig Werken en Leven vanuit je Hart

Deze workshops vinden plaats op dinsdagavonden vanaf 19.30- 21.30  uur bij café De Boom in Oldenzaal  ( de thema`s worden bekend gemaakt via evenement FB, wanneer je geen FB hebt mag je mij een mail sturen en geef ik het thema voor die maand door)

26 september 2017: thema: Verlieservaring         30 januari 2018 : thema?        29 mei 2018: thema?
25 oktober 2017     : thema: Je plek innemen       20 februari 2018: thema?        26 mei 2018: thema?
28 november 2017 : thema Zelfzorg                      20 maart 2018: thema?
19 december 2017 : thema: Voeding                     17 april 2018 : thema?

Terugkomst dinsdagavonden 6 keer per jaar voor diegene die mee hebben gedaan met: Volwaardig werken en leven vanuit je Hart Deze bijeenkomsten worden geboden van 19.30 – 21.00 aan het adres van mijn praktijk.  16 jan 2018 – 13 maart 2018 – 15 mei 2018     3 juli 2018 – 18 september 2018 – 13 november 2018

Terugkomst donderdagavonden 4 keer per jaar voor diegene die mee hebben gedaan met de training voor hulpverleners: Kracht van het Hart! 19.30- 21.00 aan het adres van mijn praktijk 1 maart 2018 – 10 mei 2018 – 13 september 2018 – 22 november 2018

 

 

Individuele programma’s

Het cursusaanbod ‘Volwaardig leven en werken’ is een individueel traject. Ik ben lid van Zorgondernemers Twente, één van de aanbesteedde zorgaanbieders in Twente. Hiervoor is wel een indicatie nodig. In deze indicatie staat vast hoeveel zorg er kan worden geboden en in welke vorm. Je gemeente kan je hierbij helpen.

Tevens is ondersteuning te ontvangen wanneer er sprake is van overgangsrecht, bijvoorbeeld wanneer je eerder recht hebt op hulp uit de AWBZ (pgb of zorg in natura) hebt gehad.

Tarieven en vergoedingen

Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden beeldende therapie deels of tot een maximum bedrag per jaar, afhankelijk van het gekozen aanvullend zorgpakket.
Beeldende therapie valt onder Alternatieve Therapieën/Geneeswijzen.
Als je zeker wilt weten of een therapie in aanmerking komt voor een vergoeding, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?
De modules kun je op je eigen tempo doen. Reken gemiddeld genomen ongeveer 2 uur per week.
Wat moet ik mij voorstellen bij de groepssessie/workshop eens per 14 dagen?
Je gaat aan de hand van een thema, zoals onder andere, “je talent ontwikkelen”, aan het werk met elkaar. Dit wordt ondersteund met een creatieve werkvorm. Er wordt ook geoefend in je de groep, wat jij graag wilt leren, om je dromen werkelijkheid te laten worden.
Moet je creatieve aanleg hebben om hier aan mee te doen?
Het is niet nodig om creatieve aanleg te hebben. Het creatieve is een handig middel erbij, dan wanneer je alleen in gesprek blijft met elkaar. Je doet dan een beroep op veel meer aspecten van jezelf, zoals je gevoelens, hoe je iets doet. Je kunt gemakkelijker oefenen met elkaar door ook een creatieve werkvorm toe te passen.
Het is wel duur
In vergelijking waarmee is dit duur? Kijk wat het voor je oplevert als je niets doet en wat het oplevert als je wel iets doet. Wat levert het je op als je je werk kunt doen vanuit je hart, betaald of onbetaald, wat is dat je waard? Wanneer het geld een probleem is om in één keer te betalen, dan kan het ook in termijnen betaald worden. Het 6 maanden programma is in verhouding goedkoper dan 3 maanden programma, dit komt omdat de meeste mensen die hier aan mee zullen doen, die geen baan hebben.
Wat is het verschil met een re-integratie traject of een activeringsactiviteit?
Het grote verschil is, dat jij hier leert om je ervaringsdeskundigheid in te zetten. Dit zal een grote meerwaarde hebben voor je persoonlijke groei. Je maakt kennis met je eigen ervaringsdeskundigheid om kleinschalig in te leren zetten en om van de ander te leren. Wanneer je daar verdere scholing in wilt gaan doen is dat mogelijk, zoals bij Ixta-Noa of anderszins, om daar verdere stappen binnen organisaties in te zetten.
Hoe stabiel moet ik zijn voor dat ik aan het programma kan beginnen?
Wanneer je de handen vol hebt om je emoties nog te handelen en er is geen ruimte over, dan lijkt mij nu het nog niet de juiste tijd. Wanneer je geen verlangen voelt om te veranderen en daar geen vertrouwen in hebt, dan zal het programma nu niet geschikt voor je zijn. In het eerste Skypegesprek of 1 op 1 gesprek dan zal dit duidelijk kunnen worden of dit programma wat voor jou kan zijn.
Wanneer kies ik nu voor een 3 of 6 maanden programma?
Het drie-maanden programma is het meest geschikt voor diegene die al een baan heeft. Wanneer je voelt: er zit meer in mij maar het komt er niet uit, of dat je meer verdieping in je werk wilt brengen.
In het zes-maanden programma zit dus wekelijks 3 uur extra om te leren en te oefenen met elkaar, om ervaringsdeskundigheid in te leren zetten.
Ik heb geen Facebook, is dit verplicht?
Nee hoor, dit is niet verplicht maar wel aan te raden. Elkaar ondersteunen in dit proces is heel waardevol. Je krijgt feedback, steun en begrip. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.
Hoeveel deelnemers kunnen er mee doen?
Om de kwaliteit van het programma te kunnen garanderen en dat de deelnemers ook de aandacht krijgen die ze verdienen is het aantal deelnemers maximaal 8. Wacht dus niet te lang met aanmelden VOL = VOL